Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

Tietoa risiiniöljystä

  • Risiiniöljy on kasviöljy, joka puristetaan risiinikasvin papumaisista siemenistä. Öljy muodostuu rasvahapoista (90% risiinihappoa) Risiini kasvin siemenet ovat tappavia, mutta prosessoimalla niistä öljy saadaan siitä aines moneen käyttötarkoitukseen. Risiiniöljyä käytettän korkeaviritteisissä moottoreissa voiteluaineena ja laktasiivina. Risiiniä käytetään myös maalien, väriaineiden, lakkojen, polttoaineiden ja kosmetiikan valmistuksessa.
  • Alunperin risiini-kasvi on Intiasta ja se tunnetaan myös nimellä Christ palm. Risiini kasvaa etenkin Itä-Afrikan alueella, mutta myös laajalti muuallakin. Risiinikasvi on ollut hyvin tunnettu monissa kulttuureissa kuten Egyptissä, Kiinassa, Persiassa, Italiassa, Kreikkassa ja monissa Euroopan ja Amerikan maissa.
  • Bonuskoodi ComeOn Casinolle – ensi talletuksellesi huikeat 400% bonusta!
  • Ihonhoidossa on risiiniöljyllä hoidettu muunmuassa aknea, syyliä, maksaläiskiä ym. Risiiniöljyllä voi myös hoitaa arpia ja se desinfioi ihoa. Oljyä ei kuitenkaan suositella käytettävän jatkuvasti, vaan kuuriluontoisesti.
  • Öljyn käyttö voi auttaa hiustenlähdössä ja vahvistaa jo kasvavia hiuksia. Yhdistettynä muihin kasviperäisiin öljyihin saa risiinistä tehokkaan hoidon kuivien tai liikarasvoittuvien hiusten hoitoon ja se sopii myös hilseilevälle hiuspohjalle. Öljy lisää pehmeyttä ja kiiltoa.

    Risiiniöljy

    Risiiniöljy

  • Risiiniöljyä käytetään myös ihon juonteiden ja ryppyjen hälventämiseen. Se siloittaa ihoa ja lisäksi tehostaa kosteutusta. Se toimii pehmittäjänä tasoittaen ja suojellen ihoa mm voiteissa ja saippuoissa. Sitä käytetään myös huuliherpeksen, näärännäpyn ja ötökän puremien hoitoon.
  • Risiiniöljystä on apua niveltulehdusten ja nivelsairauksien hoitoon ja kivunlievitykseen. Risiiniöljy hauteita on käytetty imettäville äideille tuomaan helpotusta rintakipuihin ja lisäämään maidon tuotantoa.
  • Riisiniöljy hauteita käytetään myös kateenkorvan ja immuunijärjestelmän toiminnan parantamisessa. Haude vatsalle auttaa mm. paksusuolen tulehduksessa. Sitä käytetään myös aromaterapiassa, hierontaöljyissä.
  • Hauteena risiiniöljyllä voi poistaa luomia. Risiiniöljy ja ruokasooda sekoitetaan keskenään ja laitetaan luomelle. Luomi peitetään siteellä ja  annetaan vaikuttaa yön yli ja toistetaan kunnes luomi irtoaa.
  • Ripsiin levitettynä voi tuuheuttaa ja pidentää, kuten myös kulmakarvat. Voidaan käyttää myös kynsiä vahvistamaan levittämällä kynsinauhoille ja kynnelle. Sisältää E vitamiinia.
  • Sultafoitua risiiniöljyä käytetään myös huuhtelukirkasteissa vähentämään veden pintajännitystä ja siten vesi irtoaa astioista helposti.
  •  Öljyn sivuvaikutuksia ovat ihoreaktiot ja suoliston häiriöt. Leikkauksen jälkeen toipumisvaiheessa ei suositella risiiniöljyn käyttöä.
faktat.fi © 2012-2015