Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

Faktoja 2

  1. Maailman vanhin kissa Creme Puff eli 38 vuotta ja 3 päivää – lähes 3 kertaa pidempään kuin kissat normaalisti. Kissalla oli erikoinen dieetti, johon kuului muun muassa pekoni, kananmunat, parsa ja parsakaali. Walesissa uutisoitiin olevan 39-vuotias Lucy kissa, mutta sen ikää ei ole voitu varmistaa, toisin kuin Creme Puffin, joka oli vuoden 2010 Guinnessin Ennätystenkirjassa.
  2. Suklaakukka (Berlandiera lyrata) on suklaalle tuoksuva yksivuotinen koristekasvi.
  3. Pisin tiedossa oleva avioliitto kesti 91 vuotta ja 12 päivää.
  4. Harvard Universityn kirjakokoelmissa on 4 ihmisen nahkaan sidottua kirjaa.
  5. Pringlesin keksijän tuhkat on säilötty Pringles-purkkiin.
  6. Elämänkertansa mukaan Hello Kitty on syntynyt Lontoossa, puhuu ”kuningattaren englantia”, on 5 omenaa korkea ja painaa 3 omenaa.
  7. 1700-luvulla venäläinen nainen synnytti neljäkymmenen vuoden aikana kuudettoista (16) kaksoset, seitsemät (7) kolmoset ja neljät (4) neloset. Kaikilla lapsilla oli sama isä.
  8. Vyötiäiset ovat ihmisen lisäksi ainoita eläimiä jotka voivat saada lepran.
  9. Keskikokoisen koiran kasvattaminen yksitoistavuotiaaksi maksaa keskimäärin n.4500 €.
  10. Kirjailija Kurt Vonnegut uhkasi haastaa Pall Mall savukkeita valmistavan Brown & Williamson Tobacco Companyn oikeuteen, koska hän oli elossa vielä 82-vuotiaana vaikka hän oli polttanut Pall Mall savukkeita koko elämänsä ajan, ja viime vuosina savukepaketin kylkeen oli tullut ”lupaus”, että tupakointi tappaa. Vonnegut kuoli 84-vuotiaana kaatuessaan saamaansa aivovaurioon.
faktat.fi © 2012-2017