Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

Avainsana: hiustenlähtö

Tietoa risiiniöljystä

Risiiniöljy

Risiiniöljy on kasviöljy, joka puristetaan risiinikasvin papumaisista siemenistä. Öljy muodostuu rasvahapoista (90% risiinihappoa) Risiini kasvin siemenet ovat tappavia, mutta prosessoimalla niistä öljy saadaan siitä aines moneen käyttötarkoitukseen. Risiiniöljyä käytettän korkeaviritteisissä moottoreissa voiteluaineena ja laktasiivina. Risiiniä käytetään myös maalien, väriaineiden, lakkojen, polttoaineiden ja kosmetiikan valmistuksessa. Alunperin risiini-kasvi on Intiasta ja se tunnetaan myös nimellä Christ palm. […]

faktat.fi © 2012-2015