Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

6 tosielämän hirviötä

Hirviöitä on olemassa!

 

  1. Jättiläissiira. Nämä Alienia muistuttavat, jopa puolimetriseksi kasvavat raadonsyöjät asuvat valtamerien syvyyksissä. Ravintonaan jättiläissiirat käyttävät kuolleita valaita, kaloja ja nilviäisiä.

   Jättiläissiira

   Jättiläissiira

  2. Peikkohai. Oudon ja pelottavan ulkonäkönsä mukaan nimetty peikkohai on lajina 125 miljoonaa vuotta vanha, jonka vuoksi niitä usein kutsutaankin eläviksi fossiileiksi.

   Peikkohai

   Peikkohai

  3. Viiksiympyräsuiset. Erittäin alkeellisten leuattomien kalojen luokkaan kuuluvat, raatoja ja selkärangattomia syövät viiksiympyräsuiset ovat ainoita eläimiä joilla on pääkallo, mutta ei selkärankaa. Viiksiympyräsuisilla on suussa yksi hammas, mutta lihaksikkaasta kielestä kasvaa kaksi riviä teräviä hampaita.

   Viiksiympyräsuiset

   Viiksiympyräsuiset

  4. Läskikala (blobfish). Maailman rumimmaksi eläimeksi äänestetty, elävät 600-1200 metrin syvyydessä, kooltaan tyypillisesti alle 30 cm, liha on geelimäistä massaa ja sen tiheys on lähellä veden tiheyttä. Läskikalojen pelätään joutuvan pian uhanalaisten lajien listalle.

   Läskikala

   Läskikala

  5. Kookosrapu. Maailman suurin maalla elävä niveljalkainen, sakset riittävän voimakkaat avaamaan kookospähkinän, osaavat kiivetä puuhun kookospähkinän perässä, hengityselimet keuhkojen ja kidusten välimuoto. Täysikasvuisena kookosravun ruumis on noin 40cm.

   Kookosrapu

   Kookosrapu

  6. Kolossikalmari. Eläinkunnan suurimmat silmät (mitattu 27 cm:n halkaisija), suurin selkärangaton eläin, arvioitu pituus on enimmillään 12-14 metriä ja paino n. 500 kg. Kaskelotit käyttävät aikuisia Kolossikalmareita ravintonaan.

   Kolossikalmari

   Kolossikalmari

faktat.fi © 2012-2017