Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

11 faktaa kannabiksesta

 11 faktaa kannabiksesta

 

 1. Maailmanlaajuisesti arviolta 162 miljoonaa aikuista käyttää marijuanaa vähintään kerran vuodessa ja 22,5 miljoonaa päivittäin.
 2. Ensimmäinen dokumentoitu kannabiksen lääkekäyttö tapahtui vuonna 2737 eKr., jolloin Kiinan keisari Shen Nung käytti kannabista reumatismin ja kihdin aiheuttamien kipujen lievitykseen.
 3. UNODC:n mukaan maailmassa on useita maita joissa yli 8% asukkaista käyttää kannabista. Näiden maitten joukossa on muunmuassa Yhdysvallat, Kanada, Englanti, Espanja, Ranska, Etelä-Afrikka ja Uusi-Seelanti.
 4. Yhdenkään ihmisen ei tiedetä kuolleen kannabikseen. Erään tutkimuksen mukaan 800 jointtia (kannabissavuketta) riittäisi tappamaan ihmisen, mutta silloinkin kuolinsyy olisi häkämyrkytys.Kannabislehti
 5. Lääkekannabiksen tukijat uskovat että kannabiksesta on suurta apua potilaille jotka sairastavat mm. AIDSia, syöpää tai epilepsiaa tai kärsivät kroonisesta kivusta. Useat tutkimukset tukevat tätä käsitystä.
 6. Iso-Britannian Kuningatar Viktorialle määrättiin kannabista helpottamaan kuukautis ja synnytyskipuja.
 7. Independent Scientific Committee on Drugs -komitean arvion mukaan kannabis on vähemmän haitallinen päihde kuin esimerkiksi alkoholi tai tupakka. Kannabis oli listalla kahdeksantena ja alkoholi listan sijalla 1. haitallisimpana päihteenä.
 8. Nykyään kannabis on 10-15 kertaa voimakkaampaa kuin mitä se oli 60-luvulla.
 9. Sekä George Washington että Tomas Jefferson kasvattivat kannabista plantaaseillaan.
 10. Paraguay on maailman suurin marijuanan tuottaja.
 11. Yhdysvaltain hallitus käytti kannabista totuusseerumina toisessa maailmansodassa.
faktat.fi © 2012-2017