Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

10 faktaa pokerista

  1. Pokeri-sanan alkuperä on hämärän peitossa, mutta erääksi mahdolliseksi lähteeksi sanalle on ehdotettu taikurien kuuluisaa hokemaa ”hokkus pokkus”.
  2. Aikaisin viittaus pokerin tunnukset täyttävään peliin löytyy englantilaisen näyttelijän, Joseph Cowellin, elämänkerrasta, jossa Cowell kertoo vuonna 1829 pelanneensa 20 kortin pakalla kolmen muun henkilön kanssa käsien paremmuudesta.
  3. Yhdellä 52:n kortin pakalla on mahdollista saada jopa 2,5 miljoonaa erilaista viiden kortin kättä.
  4. Suosituin videopokeripeli Suomessa oli ja on edelleen Jokeripokeri, jonka RAY kehitti vuonna 1986. Nykyään tämäkin kestosuosikki löytyy myös netistä.
  5. Maailman suurin pokeriturnausten sarja on vuosittain Las Vegasissa järjestettävä World Series Of Poker, jonka päävoiton suuruus on vuodesta 2006 asti ollut hieman alle 6 miljoonaa euroa.
  6. Suomessa järjestetään joka vuosi kaksi tunnetumpaa pokeriturnausta; Helsinki Midnight Sun ja Helsinki Freezeout.
  7. Pokerin pelatuin variaatio maailmalla on 1920-luvun Texasissa syntynyt Texas Holdem, jota usein suositellaankin aloittelijoille.
  8. Suomi ja Ruotsi eivät väännä kättä vain urheilussa; Pokerfinnkampen -pokeriturnausta on pelattu vuodesta 2006 lähtien Tallinnan suurimmalla casinolla. Vuoden 2013 turnauksen voitti Suomi.
  9. Eräänä maailman parhaista nettipokerin pelaajista pidetään suomalaista Patrik Antoniusta. Antonius pitää hallussaan nettipokerin historian suurinta yhden potin voittoa, joka on suuruudeltaan lähes miljoona euroa.
  10. Kuolleen miehen kädeksi kutsutaan pokerikättä, jossa on ässä- ja kasiparit. Legendan mukaan Wild Bill Hickok piti kädessään tällaista kättä, kun ennenaikainen kuolema kohtasi hänet vuonna 1876.
faktat.fi © 2012-2017