Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

10 faktaa Eric Claptonista

  1. Eric Patrick Clapton syntynyt 30. maaliskuuta 1945 Ripley, Englanti.
  2. Clapton on soittanut seuraavissa yhtyeissä: The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, and Derek and the Dominos.
  3. Claptonin lempinimi on ”slowhand”. Nimitys ei suinkaan tule siitä, että Clapton olisi jotenkin hidas käsistään, päin vastoin, vaan siitä, kun hän kitaran kielen katketessa alkoi vaihtamaan uutta kieltä ja yleisö alkoi hitaasti taputtamaan tahtia, kunnes kieli oli vaihdettu.
  4. Clapton on ainoa henkilö joka on esitelty Rock And Roll Hall of Famessa kolme kertaa; sooloartistina, Creamin jäsenenä ja The Yardbirdsien jäsenenä.
  5. Clapton seisoo lavalla aina persialaisen maton päälllä.
  6. Harvardin yliopisto on nimennyt asteroidin Claptonin mukaan.
  7. Robert Johnson, Muddy Waters, Chuck Berry, ja Bo Diddley ovat olleet Claptonin musiikillisia vaikuttajia.
  8. Clapton luuli yhdenksänvuotiaaksi asti äitiään siskokseen. Eric syntyi yhden yön syrjähypyn tuloksena ja hänen äitinsä oli vain 16-vuotias synnyttäessään hänet. 40-luvun Britanniassa tälläinen ei ollut sopivaa ja välttyäkseen häpeältä Ericin äidin äiti ja isäpuoli esittivät, että Eric on heidän lapsensa, kunnes kertoivat totuuden Ericin ollessa 9-vuotias.
  9. Clapton kirjoitti ”Tears in Heaven” kappaleen 4-vuotiaana kerrostalon ikkunasta tippuneesta ja kuolleesta pojastaan.
  10. Clapton on soittanut kitaraa The Beatlesien kappaleella ”While my Guitar Gently WeepsGeorge Harrison ei ollut varma soittotaidoistaan, joten hän pyysi ystäväänsä Claptonia soittamaan osuutensa kyseisellä kappaleella.
faktat.fi © 2012-2017