Faktat.fi

Faktoja ja nippelitietoa!

10 faktaa alkoholista

 1. Alkoholi sisältää asetaldehydiä joka aiheuttaa muunmuassa pään ja kaulan alueen syöpää, ruokatorven syöpää, maksasyöpää, rintasyöpää, paksusuolisyöpää ja enemmän.
 2. Alkoholi vaikuttaa aivoihin. Serotoniinin taso laskee. Raju kertakäyttö vahingoittaa aivoja ja voi esiintyä dementiaoireita. Sammuminen vastaa tajunnanmenettämistä riskeineen. Alkoholi aiheuttaa aivoissa riippuvuutta halusit tai et ja sen kemiallinen koostumus aiheuttaa masennusta.
 3. Alkoholin kalorimäärät aiheuttavat helposti terveydelle haitallista keskivartalolihavuutta ja myös usein vaarallisesti rasvaa sisäelinten ympärille.
 4. Ihmisen alkoholismin taipuvaisuus on osin geneettistä, mutta kehittyy vain juomalla. Alkoholismin ensi merkit on sietokyvyn nousu. Jos juominen on rakas harrastus tai se on elämän pääsisältö, on kyse alkoholismista. Kun on riippuvuus juomiseen on riippuvuus sekä psyykkistä ja fyysistä.

  Finlandia Vodka

  Finlandia Vodka

 5. Juominen ärsyttää vatsaa varsinkin seuraavan päivänä. Se aiheuttaa vatsan limakalvon tulehdusta ja hidastaa suoliston tyhjentymistä.
 6. Alkoholi estää glutamaatin tuottamista kehossa, jonka tehtävänä on pitää meidät hereillä. Kun alkoholipitoisuus veressä on taas nolla, reagoi keho ylituottamalla glutamiinia ja siten uni on katkonaista.
 7. Alkoholi häiritsee haiman toimintaa ja sen kykyä imeyttää kalsiumia ja D vitamiinia.
 8. Alkoholi alentaa myös B12 vitamiinin tasoa. Jo kohtuullinen, mutta säännöllinen juominen vähentää tätä terveydelle tärkeää  vitamiinia kehossa.
 9. Tutkimuksen mukaan, mahdollinen selitys alkoholin aiheuttama krapulaa on alkoholin vaikutukset välittäjäaineiden,histamiinin, serotoniinin ja prostaglandiinin tuotantoon kehossa.
 10. Usein stressi elämässä saattaa vaivihkaa lisätä tissuttelua. Uupumuksen ja stressin hoitamiseen on parempi harrastaa liikuntaa, pelata pokeria tai casinopelejä bet365 sivustolla, ulkoilla tai vaikka hakeutua läheisten ihmisten seuraan.
faktat.fi © 2012-2017